İŞ SÜREKLİLİĞİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ DENİYİMİ: MURAT ÇAKIR İLE SOHBET
162 okunma

İŞ SÜREKLİLİĞİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ DENİYİMİ: MURAT ÇAKIR İLE SOHBET

ABONE OL
Şubat 13, 2024 08:15
İŞ SÜREKLİLİĞİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ DENİYİMİ: MURAT ÇAKIR İLE SOHBET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/eYOWytCQXX0?si=jblMU8druk1cmc9t” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir röportajda, iş geliştirme direktörü Murat Çakır, iş sürekliliği ve bilgi güvenliği konularında önemli deneyimlerini paylaştı. Çakır, şu anda LTS Bilişim’de iş geliştirme direktörlüğü görevini yürütmekte olup, daha önce birçok çok uluslu şirkette entegratör ve üretici firmalarda bilgi güvenliği, yedekleme, depolama sistemleri ve iş sürekliliği çözümleri geliştirip entegre etmiş bir uzmandır.

Röportajın başında Çakır, bilgi güvenliği alanındaki en büyük zorlukları ve bu zorlukları nasıl yönettiklerini ele aldı. Şirket içinde kalifiye bireyleri tutmanın zorluğuna vurgu yaparak, bu sorunun sektördeki en ciddi sorunlardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca, personelin şirket bünyesinde tutulmasının önemine ve bu konuda gösterilen çaba gerekliliğine dikkat çekti.

Yedek sistemleri konusunda ise Çakır, tehditlere karşı geliştirdikleri yenilikçi çözümleri paylaştı. Özellikle Ransomware saldırılarına karşı engelleyici sistemler kullanarak, şirketin ticari itibarını ve dijital varlıklarını koruma stratejilerini vurguladı. Ayrıca, yedekleme sistemlerini gerçek tehdit anında ne kadar hızlı ayağa kaldırabildiklerini test etme pratiğini benimseyerek, müşterilere güvenli çözümler sunduklarını belirtti.

Bilişim sektörü güvenliğinin önemi konusunda Çakır, yapay zeka ve makine öğrenme gibi teknolojilerin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan karmaşık tehditlere vurgu yaptı. Şirketleri bekleyen zorluklara karşı, teknik şirket bilançolarını inceleyerek ve güvenilir üreticilerle çalışarak bilgi güvenliği stratejilerini oluşturmanın önemine değindi.

Röportajın devamında, en yaygın yedekleme ve bilgi güvenliği hataları üzerinde duran Çakır, bu hatalardan kaçınmanın temelini kullanıcı eğitimine bağladı. Bilinçli kullanıcılar yaratmanın, bilgi güvenliği stratejilerinin başarılı olmasında kritik bir faktör olduğunu belirtti.

Çakır, kariyerindeki en etkileyici projelerden birini paylaşarak, yaşadığı Ransomware saldırısını ve bu saldırıya karşı başarılı bir mücadele stratejisi izlediklerini açıkladı. Kullanıcı bilincini artırmak amacıyla düzenledikleri seminerlerle personeli eğittiklerini ve bu sayede bilgi güvenliği farkındalığını artırdıklarını ifade etti.

Son olarak, Çakır ekibiyle karşılaştıkları en büyük güvenlik tehdidi ve bu tehdidi bertaraf etme stratejileri üzerinde konuştu. Kullanıcı bilincini artırmanın yanı sıra, sistemleri koordineli bir şekilde test ederek ve güncel tutarak güvenlik tehditlerine karşı daha hazır hale geldiklerini belirtti. Çakır, güvenlikte hızlı aksiyon almanın ve olası bir tehdidi hızla savuşturmanın önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.