GELECEĞİN TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ…MEHMET YÖNT ANLATIYOR…
185 okunma

GELECEĞİN TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ…MEHMET YÖNT ANLATIYOR…

ABONE OL
Eylül 19, 2023 14:59
GELECEĞİN TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ…MEHMET YÖNT ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuğumuz sistem Now firma sahibi Mehmet yönd Hoş geldiniz. Merhaba. Hoş bulduk. Teşekkür ederim davetiniz için rica ederiz bize Kendinizden bahseder misiniz? Teşekkür ederim Mehmet yont iki sistem nal Bilişim firmasının sahibiyim 2 yıldır 2 yılında bugün 9 Ağustos sistemli Bilişim firmasının kuruluşunun ikinci yılı 90’lı yılların sonunda Bilişim sektöründe başladım uzun yıllar bu küçük ve orta ölçekli firmalarda Kurumsal firmalarda çalıştıktan sonra 2 yıl önce kendi firmamı kurdum ve ayt’ye entegratör olarak Bilişim sektöründe yine kurumsal firmalara kobilere hizmet veriyorum. Tebrikler Başarılarınızın devamını diliyoruz. Bu sektöre ilginiz nasıl başladı? Sektörel ilgim tamamen bir Bilgisayarımın bozulmasıyla başladı kendi bilgisayarın bozulduktan sonra 90’lı yılların sonu idi yine çözüm için

piyasada herhangi bir o zaman çok dar bir sektördü herkesten yardım alınamıyordu dolayısıyla biraz açıkçası zorunda kaldım öğrenmek için zorunda kaldım ardından bu işi küçük firmalarda küçük ölçekli firmalarda yaparken yine firma sahiplerinin çok güzel insanlarla tanıştım çok güzel insanlarla çalıştım o dönemde firma sahiplerinde yönlendirmesiyle biraz daha kurumsal dünya geneli bu işleri yapan firmaların sertifikasyon programlarının eğitimlerini aldım daha sonra yine bu sektörde daha Kurumsal firmalarda daha büyük ölçekli Kurumsal firmalarda çalışma imkanı oldu.

Firması olarak kurumsal firmaların Network alt yapıları bilişim bilişim tarafından storege biraz yabancı terimler. Kusura bakmayın Çünkü normalleşmiş bir şekilde

kullanılıyor haklısınız mesleki jargon sonucu Store 3 yine Network altyapıları wireless sistemleri yine şirket içindeki faul cihazları güvenlik duvarları yine şirket içinde Bulut Bulut teknolojilerine geçiş sanallaştırma hizmetleri lisanslama hizmetleri yine Microsoft’un ofise 65 çözümleri firmaları dış kaynak olarak autos personel bulundurulması yine bakım anlaşmalarının yapılması yine firmaların data centerlarını sistem odalarının kurulması yönetilmesi bunlarla Beraber yine kurumsal bakım anlaşmaları kapsamında firmalara kurumsal hizmetler veriyoruz harika. Peki en önde gelen özellikleriniz bu sektörden uzun yıllar hizmet alan tarafta da bulunduğum için o dönemde firmaların genel olarak potansiyellerini incelediğimde burada geri dönüş sürelerin çok yavaş olduğunu gördüm gözlemledim ve deneyimledim dolayısıyla Kendi firmamda burada Kendi firmamda geri dönüş hızı çok hızlı Hatta firmanın isminde de sistem Now kelimesi biliyorsunuz. İngilizce şimdi anlamında ve bizim sektörde birçok konu derhal acil konusundadır nalkededir.

Benim buradaki iddiam firma olarak idam tamamen hızlı geri dönüş hızlı çözüm üretme ve terzi işi çözüm üretme firmaların ihtiyaçları sabittir çözümler bellidir ama onları bir kompozisyon haline getirip uyumlu cihazları bir araya getirip kullanıp çözüm üretmek tamamen bir yetenek işidir. Bundan dolayı benim kendimce öne çıktığını düşündüğüm konular bunlardır. Geleceğe dair firmanızın ve sizin vizyonunuzdan hedeflerinizden bahseder misiniz? Tabii ki firmanın Geleceğe dair hedeflerinde daha Global bir servis firması noktasına getirmek için şu an sistem altyapılarını kuruyorum sistem taraflarında yine uluslararası firmalara destek verip onların uluslararası lokasyonlarında da destek verme gibi bir hedefim var bunun yanında yine blockchain tarafından araştırmalarımız devam ediyor blockchain tarafında bir takım çözümlerle sistem entegratıyor ve blockchain konularını birleştirme ile ilgili çalışmalarım var yine ilaveten yine blockchain kapsamında Meta Wars Üzerine de ee çalışmalarımız var çok güzel ilgili regülasyonlar ne durumda henüz henüz Türkiye geneli çıkmadı ama ben bunun çok yakın olduğunu düşünüyorum hissediyorum ya bu konuda devlet tarafından bir çalışma olduğunu ama henüz daha resmileşmediğini düşünüyorum ama tabii ki blockchain ile ilgili bir proje yapılması gerekiyorsa. Şu an bence kimsenin beklemeden hemen yapması gerekir belki regülasyona uygun ülkelerde bunu yapabilir blockchain regülasyonu tamamen çıktığında belki bazı projeleri yapmak için çok geç olmuş olabilir Dolayısıyla ön hazırlıkları çalışmaları yapmak için bir an önce çalışmak gerekir yine blockchain kelimesini almışken üyesi bulunduğum aynı zamanda danışma kurulu olduğum Türkiye ve 3-0 insiyatifinden de bahsetmeden geçemeyeceğim bir Türkiye ve 3-0 topluluğu blockchain üzerine blockchain’in Türkiye’de gelişmesi ve Türkiye’den blockchain projelerin çıkması üzerine gönüllü insanların bir araya geldiği tamamen hiç herhangi bir maddi beklentisi olmadan tamamen bunu yaygınlaştırmayı blockchain’in sadece kripto’dan Kripto paradan ibaret olmadığına blockchain teknolojilerinde çok güzel işlerin yapılabileceğini bu algıyı verme yaymak için kurulan bir topluluk çok genç arkadaşlar var Birçok üniversiteden katılım var ve alt kurullar var burada bizi izleyenlere de Türkiye ve 3-0 insiyatifin linkten sayfasından faaliyetlerini takip etmelerini tavsiye ederim.

Bu çiçeğin altında birçok teknoloji barındıran bir kavram bir yeni nesil bir bakış açısı ve 3-0 diye de belirtiliyor burada altında birçok çözümler var bunun finansal çözümleri var oyunlaştırma çözümleri var işte metavors çözümleri var yine dağo dediğimiz santral otonomi organization daha çok toplulukların bir yönetimlere katıldığı çözümler var hukuk tarafı var yine. Yapay Zeka tarafı var Birçok alt kurul var bizim topluluğumuzda da bunların her biri için bir kurul ve rapor hazırlanıyor sürekli toplantılar yapılıyor Açıkçası ben blockchain’in üzerine çok uzun yıllar hem Türkiye’den dış kaynaklardan Araştırmalar yaptım çok kısa özetlemek gerekirse blockchaelini inkar edilememezlik olarak söyleyebilirim.

Regülasyona uydurmuş birçok ülke var bu Tabii ki Türkiye’de de bu arada yavaş yavaş Türkiye’de de bu konuda çalışmalar yapıp yurtdışında sırf şeyleri takip etmek için kurulan şirketler var. Açıkçası burada ben Türkiye ve 3-0 insiyatifinin Ekim ayında yapmış olduğu zirvede Bu konuyla ilgili Türkiye’den birçok örneği olduğu bir şey var yayın. YouTube’da bizi izleyenlerin onu girip bakmasını isterim orada Türkiye’de gerçek somut birçok örneği de görecekler çok güzel. Peki kimler bu mesleği yapabilir hangi özelliklere sahip olmak gerekir ve sizin ekibinizde yer almak isteyecek kişilere tavsiyelerinizi nelerdir? Şimdi ben kendimi açıkçası uzun yıllar çalıştıktan sonra ve firma da kurduktan sonra teknoloji danışmanı olarak rahatsız ediyorum. Çünkü benim görüşüm bütün firmalarda ihtiyaçlarını belirlerken hiçbir zaman hazır bir çözüm yok ve birçok teknolojiyi bir araya getirip bir çözüm sunmanız gerekiyor gerekebiliyor aynı cihazı farklı kurumlarda farklı amaçlı konfigürasyonlarını yapmak gerekebiliyor. Dolayısıyla burada biraz daha hiç terzi olayına dönebiliyor proje bazlı işlere dönebiliyor. Dolayısıyla ben kendim için açıkçası teknoloji danışmanı kavramının daha doğru buluyorum unvanını. Ama tabii ki bu tam böyle bir literatürde böyle bir kavram olmayabilir. Dolayısıyla bu sektörde Bilişim tarafı için konuşacak olursak Bilişim tarafından arkadaşların bu bu işe Gönül veren arkadaşların herhangi bir yaş fark etmeksizin Self learning kendi kendine öğrenme olayını aşmaları yapmaları gerekir. Çünkü o kadar çok kaynak var ki internette ve bunun Mümkünse Henüz daha ticari hayata geçmeden gerekirse karşılığında çok fazla maddi geliri olmayan projelerde bulunarak bazı projelerde gönüllü olarak yine Örneğin yine tekrar tekrar edeyim Türkiye’ye bir sıfır insiyatifi gibi topluluklara katılıp oradaki raporları oradaki konuşmalara katılabilirler yine benim bir başka üyesi olduğum bir dernek var bilişim teknolojileri Derneği bir tekrar orada bu işten tamamen gelirini bu işten kazanan Bilişim sektöründe Bilişim sektöründe çalışan insanların üye olduğu kişilerin üye olduğu kurumların üye olduğu bir dernek orada da çok güzel organizasyonlar yapılıyor bu tür organizasyonlara katılabilirler çünkü bunlar da tamamen çok sembolik katılım şeyleri var ücreti var.

Ekosistemi bir araya getirmez sektörü anlama birbirleri arasında iş birliği yapma problemler arasında çözüm anlamında. Çünkü biliyorsunuz kaynaklar artık kaliteli insan kaynağı kısmında sorunlar yaşanabiliyor ve bir kişiyle bir yere dediki olarak kullanmak çok sorun olabiliyor zaman zaman. Dolayısıyla benim bu konuda yeni başlayanlar için tavsiyem henüz başlamadan önce bu tarafı yönelim yaptıklarında bir kendilerini bir proje geliştirebilirler o projeyi satmasalar ticari bir noktaya dönüştürülmese dahil bir yerde yayınlayıp onu kendine güvene aldıktan sonra çok rahat bunu yaşayacaklar.

Firmaları ile ya da çarkı da içerde bunu çok iyi tanıtabilirlerse eminim öne geçeceklerdir benim firmamda da ben daha çok organik büyümeyi tercih ediyorum ve organik büyümeden dolayı ihtiyaçlara göre kaynak arıyorum. Dolayısıyla bazen daha Junior bir kişi gerekirken bazen kıdemli kişi gerekebiliyor. Dolayısıyla ben söylediğim gibi terzi tarzı çözüm ürettiğim için her an her şekilde bir insan kaynağına ihtiyacım olabilir açıkçası harika sizinle sohbet çok keyifliydi. İzleyicilerime iletmek istediğim mesajım teknolojik olarak kurumların teknolojik olarak bir ihtiyacı varsa günümüz teknolojilerini çok iyi analiz edip ihtiyaçlarını çözmeleri gerekiyor ve ileriye yönelik bir projeleri varsa da bu proj eleri değerlendirirken yeni teknolojileri inceleyip onları adaptasyon sürecini hızlı olabilecek teknolojileri tercih etmeleri onlar için muhakkak faydalı olacaktır. Bu güzel açıklamalarınız için teşekkürler ve başarılar ben çok teşekkür ederim. Bugünkü konuğumuz sistem ne firma sahibi Mehmet yöndü sevgili seyirciler sağlıklı ve mutlu günler dileriz tekrar görüşmek üzere hoşça kalın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r