Kırık Kalp Sendromu olarak bilinen bir durum, kalp kriziyle benzer belirtiler gösteriyor olabilir. Bu konuda bilgi veren Doç. Dr. Cihan Altın, bu sendromun genellikle büyük duygusal travmalar sonrasında ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Kalp krizi şüphesi taşıyan kişilerde, son zamanlarda büyük bir kayıp yaşayıp yaşamadıklarının sorgulanması gerektiğini belirtiyor. Kalp Sağlığı Haftası kapsamında, Kırık Kalp Sendromu hakkında bilgiler paylaşan Doç. Dr. Cihan Altın, sendromun sıklıkla 50 yaş üstü kadınlarda görüldüğünü ifade ediyor.
Kırık Kalp Sendromu, Japon doktorlar tarafından 1991 yılında tanımlanan bir hastalık. Son zamanlarda artan vakalarla birlikte popüler hale gelmiş durumda. Şiddetli stres durumlarının, yakın bir aile üyesinin kaybı, ayrılıklar, iş veya parasal kayıplar gibi olayların vücutta adrenalin salgılanmasına neden olduğu ve bu durumun kalp gücünü azaltarak belirtilere yol açtığını belirtiyor.
Doç. Dr. Cihan Altın’a göre, sendromun belirtileri kalp krizine benzemekte, bu nedenle doktorlar tarafından hatalı bir şekilde kalp krizi olarak teşhis edilebilir. Ancak hastaların yaşadığı stresli olayların da dikkate alınması gerekiyor. İlaç tedavisi uygulandığında iyileşme sürecinin 1 hafta ile 6 ay arasında değiştiğini belirtiyor.
Doç. Dr. Altın, kalp sağlığı için beslenme ve egzersizin önemine de vurgu yapıyor. Haftada en az 3 gün tempolu yürüyüş öneriyor ve fast food tarzı yiyeceklerden kaçınılmasını tavsiye ediyor.
MAGAZİN
7 dakika önceMAGAZİN
7 dakika önceDÜNYA
13 dakika önceMAGAZİN
1 saat önceDÜNYA
1 saat önceYAŞAM
2 saat önceDÜNYA
20 saat önce