Sağlık sektöründe önemli bir yenilik olarak değerlendirilen aile hekimliğinde dijital dönem, 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm Türkiye’de hayata geçti. Yeni uygulama sayesinde hastalar, sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlarken, süreçlerin hızlanması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı bu düzenleme, vatandaşlara zaman kazandırmayı amaçlıyor.
Yeni düzenleme ile hastaneler ve aile hekimlikleri arasında dijital entegrasyon sağlandı. Sabah Gazetesi’nden Burcu Şen’in haberine göre, bu sistem vatandaşlara pek çok yenilik sunuyor:
Aile hekimleri, kendilerine kayıtlı hastaları için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastanelerden özel kontenjan ayırabilecek. Bu kontenjan yalnızca aile hekimliği hastaları için kullanılabilecek. Devlet ve üniversite hastanelerinde yapılan muayenelerde, MHRS üzerinden alınan standart işlem basamakları uygulanmaya devam edecek.
Yeni sistemle birlikte aile hekimleri, hastalarını sevk etmeleri gerektiğinde sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden sevk ve hekim notu oluşturabilecek. Bu notlar, hastanedeki doktorlar tarafından görüntülenebilecek. Aynı şekilde hastanede değerlendirme yapılan hastalar için hekimler geri bildirim notlarını aile hekimlerine gönderebilecek. Aile hekimleri, bu notları kendi ekranlarından kolayca takip edebilecek.
Bu yeni düzenleme, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlarken, sağlık çalışanlarının iş yükünü de hafifletecek. Hastaların hastane kapılarında sıra bekleme derdi ortadan kalkarken, işlemlerin daha hızlı bir şekilde tamamlanması mümkün olacak.
MAGAZİN
08 Ocak 2025GÜNDEM
08 Ocak 2025MEDYA
08 Ocak 2025DÜNYA
08 Ocak 2025MAGAZİN
08 Ocak 2025DÜNYA
08 Ocak 2025DÜNYA
08 Ocak 2025