ÖMER ÖCALAN’IN İMRALI ZİYARETİ GÜNDEMDE: YENİ DÖNEMİN İŞARETİ Mİ?
36 okunma

ÖMER ÖCALAN’IN İMRALI ZİYARETİ GÜNDEMDE: YENİ DÖNEMİN İŞARETİ Mİ?

ABONE OL
Ekim 17, 2024 08:45
ÖMER ÖCALAN’IN İMRALI ZİYARETİ GÜNDEMDE: YENİ DÖNEMİN İŞARETİ Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye siyasetinde dikkat çeken bir yumuşama sinyali yaşanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “birlik çağrısı” bu süreci pekiştiriyor. Siyasi kulislerdeki son gelişmelere göre, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan’ın İmralı’ya gitme ihtimali de gündemde.

Bahçeli’den PKK Liderine Mesaj

Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın terör örgütünün sonlandırıldığını ilan etmesini talep etti. “Her türlü hizmete hazırım diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini ve örgütün tasfiye edildiğini tek taraflı ilan etsin. Ancak devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin,” diyen Bahçeli, teröre karşı net bir tavır ortaya koydu.

Bu çıkışın ardından, Bahçeli’nin “DEM Parti’ye uzattığım el, gelin Türkiye’nin partisi olun, teröre cephe alın” mesajı siyasi kulislerde yankı uyandırdı. Erdoğan da bu çağrıyı destekleyerek, “İç cephede birlik” mesajıyla olumlu bir yaklaşım sergiledi.

Ömer Öcalan’ın Görüşme Talebi Değerlendiriliyor

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın, geçtiğimiz ağustos ayında Adalet Bakanlığı’na başvurarak amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunduğu biliniyor. Ömer Öcalan, aile bağlarını gerekçe göstererek İmralı’ya gitmek istediğini iletmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin aktardığı bilgilere göre, bu başvuru Adalet Bakanlığı tarafından değerlendirme aşamasında. Eğer izin verilirse, Ömer Öcalan’ın İmralı ziyareti gerçekleşebilir ve bu, siyaset arenasında yeni gelişmelere zemin hazırlayabilir.

Bu temas, özellikle Bahçeli’nin mesajları ve Erdoğan’ın birlik çağrısıyla bağlantılı olarak, Türkiye siyasetinde yeni bir sayfa açılabileceği yönünde yorumlanıyor.

Kaynak.En Son Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r