Yabancı Oyuncu Sınırlaması Kaldırılıyor: TFF’den Radikal Karar
35 okunma

Yabancı Oyuncu Sınırlaması Kaldırılıyor: TFF’den Radikal Karar

ABONE OL
Ekim 16, 2024 08:05
Yabancı Oyuncu Sınırlaması Kaldırılıyor: TFF’den Radikal Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbol gündemini sarsacak bir açıklamada bulundu. Hacıosmanoğlu, gelecek sezon itibarıyla yabancı oyuncu sınırlamasasının kaldırılacağını ve bunun yerine yeni kriterlerin getirileceğini duyurdu.

Yeni Dönem Başlıyor

Ekol TV’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, “Önümüzdeki sezon yabancı futbolcu kısıtlamasına son vereceğiz. Ancak bu durum yeni standartların devreye girmesiyle desteklenecek. Amacımız, Türk futbolunu daha nitelikli bir hale getirmek” ifadelerini kullandı.

Yerli Oyunculara Daha Fazla Şans

Hacıosmanoğlu, alt liglerde yerli oyunculara daha fazla fırsat tanıyacaklarını belirterek, amatör kulüplerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. “Yerli oyuncu havuzumuz dar, bu nedenle yabancı oyuncu konusunu çözmek zorundayız. Türk futbolunun geleceği amatör düzeydeki yatırımlara bağlı” dedi.

Hakem Eğitimine Vurgu

Ayrıca, yabancı hakem tartışmalarına da değinen TFF Başkanı, “Hakem problemini yerli hakemlerimizle aşmayı planlıyoruz. Genç ve yetenekli hakemler yetiştirerek bu sorunu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu’nun bu açıklamaları, Türk futbolunu yeni bir döneme taşıma hedefinin bir parçası olarak yorumlanıyor. Gelecek sezonun nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Kaynak:https://www.ensonhaber.com/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r