Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’e Yatırım İlişkileri Kurmak İçin Gidiyor
45 okunma

Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’e Yatırım İlişkileri Kurmak İçin Gidiyor

ABONE OL
Ekim 9, 2024 11:27
Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’e Yatırım İlişkileri Kurmak İçin Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in Katar ve Kuveyt’e yapacağı resmi ziyareti duyurdu. Şimşek, bu ziyaretler sırasında her iki ülkenin yatırımdan sorumlu bakanlarıyla bir araya gelecek ve yatırımcılarla da görüşecek.

Türk ekonomi yönetimi, yatırım fırsatlarını artırmak amacıyla uluslararası bağlantılar kurmaya devam ediyor. Katar ve Kuveyt’te gerçekleştirilecek üst düzey görüşmeler, daha önceki ticaret ve yatırım ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Bakan Şimşek’in ilk durağı bugün Katar olacak. Şimşek, başkent Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir görüşme yapacak.

Sonrasında, Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya gelerek “Invest in Türkiye” programı çerçevesinde yatırımcılarla buluşması planlanıyor.

Katar’daki temaslarının ardından Kuveyt’e geçecek olan Şimşek, burada Maliye Bakanı ve Ekonomi ile Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile görüşecek. Kuveyt’teki yatırımcı toplantısının ardından ise Türkiye’ye geri dönecek.

Bakan Şimşek, yatırımcılarla gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında yaptığı açıklamada, “Gitmediğimiz yer bırakmayacağız,” diyerek Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırımları artırma hedefinin altını çizdi. Ülkenin güçlü ve dinamik ekonomisinin yatırım çekme potansiyelini artıracağını belirten Şimşek, önümüzdeki dönemde Uzak Doğu’ya da ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurdu.

 

 

Kaynak: En Son Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r