Lübnan Başbakanı Mikati: Ülkedeki Yerinden Edilenlerin Sayısı Bir Milyona Yaklaşabilir
35 okunma

Lübnan Başbakanı Mikati: Ülkedeki Yerinden Edilenlerin Sayısı Bir Milyona Yaklaşabilir

ABONE OL
Eylül 30, 2024 11:22
Lübnan Başbakanı Mikati: Ülkedeki Yerinden Edilenlerin Sayısı Bir Milyona Yaklaşabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in sürdürdüğü hava saldırıları nedeniyle ülkede yerinden edilenlerin sayısının bir milyona yaklaşabileceğini vurguladı. Mikati, Lübnan tarihinde benzeri görülmemiş bir göç dalgasının yaşandığını ifade etti.

İsrail’in Hava Saldırıları Sürüyor
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüyle sonuçlanan olayların ardından, İsrail bugün Lübnan’a yönelik saldırılarını artırdı. Sabah saatlerinde, İsrail savaş uçakları Beyrut’un Dahiye bölgesi ve Sur şehrine yoğun hava bombardımanları gerçekleştirdi. Bu saldırılar, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.

Mikati’den Önemli Açıklamalar
Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında Mikati, Lübnan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca, Lübnan ordusunun da bu kararı uygulamaya hazır olduğunu vurguladı ve ülkesine yapılan yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yerinden Edilenlerin Sayısı Arttı
Mikati, İsrail saldırıları sonucunda yerinden edilen 118 bin kişinin 778 sığınma merkezine yerleştirildiğini bildirdi. Ancak bu rakamın çok daha yüksek olduğunu ve yerinden edilenlerin sayısının bir milyona ulaşabileceğini dile getirdi. Mikati, “Yani Lübnan’da tarihinin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıyayız. Bir milyon insan, birkaç gün içinde yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kaldı.” dedi.

İsrail Saldırılarında Can Kaybı
Lübnan makamlarına göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalarda, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarına yönelik saldırılar düzenlendi. 23 Eylül’de ise Lübnan’ın güney şehirleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirildi. 17 Eylül’den bu yana, 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi.

Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail ordusu tarafından hedef alınan üslerde büyük hasar bildirilmediği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r