30 Milyon Çalışanı Etkileyecek: Mesai Saatlerinde Yeni Düzenleme!
49 okunma

30 Milyon Çalışanı Etkileyecek: Mesai Saatlerinde Yeni Düzenleme!

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 07:52
30 Milyon Çalışanı Etkileyecek: Mesai Saatlerinde Yeni Düzenleme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet, 30 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren Türk İş Kanunu’nda köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Ücretlerden çalışma saatlerine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok konuda yeni düzenlemeler getirilmesi planlanıyor. İktidarın bu konudaki çalışmaları hızlandırdığı ve çeşitli alanlarda önemli düzenlemelerin yolda olduğu öne sürülüyor.

Yeni Çalışma Biçimleri Masada

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nda (YOİKK) yeni çalışma biçimleri üzerinde duruldu. Toplantıda, uzaktan, kısmi ve geçici çalışma gibi esnek modellerin mevzuata uyarlanması için teknik çalışmaların başlatılacağı kararlaştırıldı.

Çalışma Saatlerinde Değişiklik

Mevcut 45 saatlik haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, bazı meslek gruplarında ise 48 saat olan çalışma süresinin de 40 saate çekilmesi gündemde. Bu değişikliklerle çalışma saatlerinde önemli bir kısaltma hedefleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayında Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında esnek çalışma modeli üzerinde çalışmalar başlatıldığını açıklamıştı. Ayrıca, bu değişikliklerin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da ele alınacağı belirtiliyor.

 

Haber Kaynağı: http://yenicaggazetesi.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r