Çanakkale’deki Orman Yangını: Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği Ziyarete Kapatıldı
79 okunma

Çanakkale’deki Orman Yangını: Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği Ziyarete Kapatıldı

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 10:28
Çanakkale’deki Orman Yangını: Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği Ziyarete Kapatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan orman yangını, tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki önemli alanları tehdit ediyor. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. Ancak yangının kontrol altına alınması için yoğun çabalar sürerken, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı bölgesi geçici olarak ziyarete kapatıldı.

Yangın, Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında, ormanlık alanda başladı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangın, ekiplerin tüm çabalarına rağmen yayılmaya devam ediyor. Yangınla mücadele eden ekipler, havadan helikopterlerle, karadan ise arazözlerle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Tarihi Alanlar Kapatıldı

Yangının çıkmasıyla birlikte, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı, güvenlik gerekçesiyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Söndürme çalışmaları hız kesmeden devam ederken, bölgedeki ekipler büyük bir özveriyle çalışıyor.

İki Orman İşçisi Yaralandı

Yangına müdahale etmek için bölgeye giden iki orman işçisi, 17 AAC 399 plakalı pikaplarıyla başka bir otomobille çarpışarak yaralandı. Yaralılar, Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, dumandan etkilenen diğer orman işçileri de aynı hastanede tedavi görüyor. Jandarma ekipleri, yangınla mücadele eden işçilere su dağıtarak destek sağlıyor.

 

Haber Kaynağı: http://yenicaggazetesi.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r