Uzayda Mahsur Kalan Amerikalı Astronotların Durumu: Dünya Ne Konuşuyor?
54 okunma

Uzayda Mahsur Kalan Amerikalı Astronotların Durumu: Dünya Ne Konuşuyor?

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 09:03
Uzayda Mahsur Kalan Amerikalı Astronotların Durumu: Dünya Ne Konuşuyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NASA, Boeing’in Starliner mekiğindeki arızalar nedeniyle yaklaşık iki aydır uzay istasyonunda mahsur kalan iki Amerikalı astronotun durumuyla ilgili son gelişmeleri açıkladı. Uzay istasyonunda bulunan Butch Wilmore ve Suni Williams’ın dönüşü, SpaceX’in 2025 Şubat’taki seferine kadar ertelenebilir.

NASA: KESİN BİR DÖNÜŞ TARİHİ YOK

NASA’nın uzay operasyonları misyonu yöneticilerinden Ken Bowersox, düzenlediği basın toplantısında astronotların dönüşü için kesin bir tarihin belirlenmediğini duyurdu. Bowersox, uzay istasyonunda kalan Wilmore ve Williams’ın SpaceX’in Şubat 2025’te yapacağı seferle Dünya’ya dönüp dönmeyeceklerine karar verilmesinin birkaç hafta süreceğini belirtti.

Boeing Mekiginde Sorunlar Devam Ediyor

Arızalı Boeing Starliner mekiğinin Dünya’ya boş olarak dönmesi gibi bir seçeneğin de değerlendirildiğini ifade eden Bowersox, mevcut durumda daha fazla veri analiz edileceğini ve Starliner’ın eve dönüşü için mevcut zamanı en iyi şekilde kullanacaklarını belirtti.

KURTARMA SEÇENEKLERİ MASADA

Starliner mekiğindeki sorunların çözülmesini bekleme seçeneği dışında, SpaceX’in 2025 Şubat’ında gerçekleştireceği seferde iki koltuğun boş gönderilerek Wilmore ve Williams’ın bu mekikle geri getirilmesi gibi alternatifler de değerlendiriliyor.

NE OLMUŞTU?

Boeing, Starliner mekiğini 5 Haziran’da uzaya göndermişti. Ancak, mekiğin içinde tespit edilen helyum sızıntısı nedeniyle yaşanan sorunlar ve yapılan incelemeler sonucunda Dünya’ya dönüşü dört kez ertelenmişti. Uzay istasyonunda bir hafta geçirmesi planlanan astronotların dönüş tarihi ve yöntemleri hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

 

Haber Kaynağı: http://ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r