Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti! Lille ile 1-1 Beraberlik
49 okunma

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti! Lille ile 1-1 Beraberlik

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 11:45
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti! Lille ile 1-1 Beraberlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda Lille ile oynadığı rövanş maçında 1-1 berabere kalarak Avrupa’nın en prestijli turnuvasına veda etti. İlk maçta Lille’e 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’ndaki karşılaşmanın normal süresini 1-0 önde tamamladı. Maçtaki tek golü 90+1. dakikada Jayden Oosterwolde’nin uzun taç atışında Lille defansının kendi kalesine göndermesiyle geldi.

Ancak, uzatma dakikalarında Lille’den Aissa Mandi’nin 109. dakikada gördüğü kırmızı kart, Lille’i 10 kişi bıraktı. Buna rağmen, Lille, 118. dakikada Jonathan David’in penaltı golüyle eşitliği sağladı. Bu sonuçla Lille, Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselirken, Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye devam edecek.

Maçta önemli anlar şöyle gerçekleşti:

  • 120′: Alexander Djiku’nun uzun pasında Youssef En-Nesyri’nin kafayla indirdiği top, Cenk Tosun’un kafa vuruşunda üst direğe çarptı ve oyun devam etti.
  • 118′: Jonathan David’in penaltı golüyle Lille skoru eşitledi.
  • 115′: Lille penaltı kazandı; Jonathan David’in ceza yayı üzerinden şutunda top Oosterwolde’nin eline çarptı ve hakem VAR kontrolü sonrası penaltı kararı verdi.
  • 109′: Aissa Mandi, İrfan Can Kahveci’nin kafasına tekme attığı için kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe’nin elenmesiyle birlikte, Şampiyonlar Ligi hayali sona erdi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Maç, Fenerbahçe’nin Avrupa’daki mücadeleleri açısından büyük bir hayal kırıklığı oldu.

 

Haber Kaynağı: http://cumhuriyet.com.tr

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r