Meteoroloji’den Ağustos Sıcaklık Tahmini: Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
38 okunma

Meteoroloji’den Ağustos Sıcaklık Tahmini: Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 10:51
Meteoroloji’den Ağustos Sıcaklık Tahmini: Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son hava tahminlerine göre, Türkiye’nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar bu hafta mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. Ağustos ayı boyunca etkisini sürdüren sıcak hava dalgasının, önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, sıcak hava dalgasının ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı etkiler yaratacağını açıkladı. Batı ve güney bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağını belirten Acar, iç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşebileceğini söyledi.

Kuzeydoğuda ise, Rusya üzerindeki soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların serinlemesi bekleniyor. İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inebileceği ifade edildi. Ayrıca, Afrika’dan gelen sıcak hava akıntısının, Azor yüksek basıncının etkisiyle ülkemizi etkileyeceği öngörülüyor.

Bu hafta yurt genelinde yağış beklenmiyor. Acar, ağustos ayının kurak geçmeye devam edeceğini ve önümüzdeki hafta boyunca da yağış görülmeyeceğini belirtti.

Üç büyükşehirdeki sıcaklık tahminleri ise şu şekilde:

  • Ankara: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak ve 35 dereceye kadar yükselebilir. Yağış beklenmiyor.
  • İstanbul: Kuzeydoğulu rüzgarların etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Nem nedeniyle hissedilen sıcaklık daha yüksek olabilir.
  • İzmir: Sıcaklıklar bazı ilçelerde 40 dereceye kadar çıkabilir ve mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. 

    Haber Kaynağı: En Son Haber (ESH)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r