Derin Mermerci Erdoğan Ailesinden Sokak Köpekleri İçin Merhamet Dilendi
67 okunma

Derin Mermerci Erdoğan Ailesinden Sokak Köpekleri İçin Merhamet Dilendi

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 12:43
Derin Mermerci Erdoğan Ailesinden Sokak Köpekleri İçin Merhamet Dilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derin Mermerci, hayvan hakları yasasıyla ilgili yaşanan gelişmelere dikkat çekmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a seslendiği bir video paylaştı. Mermerci, sosyal medya üzerinden yaptığı bu çağrıda, yürürlüğe giren yasanın ardından köpek katliamlarına dair artan haberlerin kendisini derinden üzdüğünü ifade etti.

Videoda, gözyaşları içinde olduğunu belirten Mermerci, “Güneş gözlüğü takarak video çekiyorum çünkü günlerdir yaşadığım üzüntüden gözlerim şişti” dedi. Kamuoyunda tepkilere yol açan yasanın, sokak köpeklerinin yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığına dikkat çekti. Mermerci, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının bu videoyu Erdoğan çiftine ileteceğini umduğunu belirterek, “Bir anne ve kadın olarak sizden merhamet dileniyorum. Ülkenizin bir vatandaşı olarak, bu videoları görmenizi ve yasalarda değişiklik yapmanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Mermerci, ayrıca sosyal medyada dolaşan hayvanların kötü muameleye maruz kaldığı görüntülerden de bahsederek, bu tür olayların durdurulması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Emine Erdoğan’a hitaben, bazı acı verici fotoğraflardan bahsederek, “Bu görüntüler size gösterilmişse, mutlaka yasalarda değişiklik yapılmalı” dedi.

Bu çağrının ardından, hayvan hakları savunucuları ve kamuoyundan çeşitli tepkiler ve destek mesajları geldi.

 

Haber Kaynağı: http://cumhuriyet.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r