Paris Olimpiyatları’nda Şok: Esra Yıldız Kahraman’dan X İşaretiyle Protesto
118 okunma

Paris Olimpiyatları’nda Şok: Esra Yıldız Kahraman’dan X İşaretiyle Protesto

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 10:05
Paris Olimpiyatları’nda Şok: Esra Yıldız Kahraman’dan X İşaretiyle Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, kadınlar 57 kilogram boksta milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting’e mağlup oldu ve bronz madalya kazandı. Karşılaşma sonrasında Kahraman’ın yaptığı “X” işareti, cinsiyet kimliği tartışmalarına göndermede bulunduğu şeklinde yorumlandı.

Philippe-Chatrier Kortu’nda gerçekleşen müsabakada Kahraman, 5-0’lık skorla yenilerek finale yükselme şansını kaybetti. Ancak, bronz madalyayı garanti etti ve olimpiyatlar tarihindeki yerini bu ödülle taçlandırdı.

Maç sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan Kahraman, “Tabii ki hedefim şampiyonluktu, bu sonuç büyük bir hayal kırıklığı oldu. Rahatsızlık yaşadım ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Rakibim bir numaralı seribaşıydı ve iyi bir rakip. Şu an bronz madalyayla yetinmek zorunda kaldık. Ancak, bu yolun sonu değil, Los Angeles 2028’de altın madalya kazanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kahraman’ın maç sonrası yaptığı “X” işareti, Paris 2024 Olimpiyatları’nda kadınlar boks finalinde mücadele edecek Cezayirli boksör Imane Khelif ve Tayvanlı Lin Yu-Ting’e bir atıfta bulunma olarak değerlendirildi. Khelif ve Yu-Ting’in, cinsiyet testlerinde XY kromozomları taşıdığı belirlenmişti ve bu nedenle yarışmalardan diskalifiye edilmişlerdi.

Spor dünyasında, kadınlar kategorisinde yarışan ve XY kromozom yapısına sahip sporcular “X” işaretiyle tanımlanıyor. Kahraman’ın bu hareketi, bu tartışmalara dikkat çekmek amacıyla yapılmış olabilir.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, müsabakayı salonda izledi ve Kahraman’ın “X” işareti yaptığı fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşarak, “Esra Yıldız Kahraman Olimpiyat Üçüncüsü! Harika mücadele ettin Esra, seninle gurur duyuyoruz!” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: http://yenicaggazetesi.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r