Hem öğrencileri hem öğretmenleri üzecek tatil kararı
49 okunma

Hem öğrencileri hem öğretmenleri üzecek tatil kararı

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 09:29
Hem öğrencileri hem öğretmenleri üzecek tatil kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğrenci ve Öğretmenleri Üzecek Yeni Karar: Yaz Tatili 20 Gün Kısaltılacak

Ankara – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaz tatilinin süresinin 20 gün kısaltılacağını duyurdu. Bu değişiklik, hem öğrenciler hem de öğretmenler arasında üzüntüye yol açtı. Yeni düzenleme, bu yaz tatili için geçerli olmayacak ancak gelecek eğitim öğretim yılı için uygulanacak.

Bakan Tekin, yaz tatili süresinin kısaltılmasının yanı sıra, ders saatlerinin de kısaltılacağı bilgisini verdi. Öğretmenlerden gelen yoğun şikayetler doğrultusunda, ders sürelerinde yapılacak bu düzenlemenin de gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla yürürlüğe gireceği belirtildi.

Eğitim Yılı Takvimi ve Uyum Eğitimleri

Yeni eğitim öğretim yılı, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 3 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlanacak.

Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde uyum eğitimleri düzenlenecek.

Tatil süresindeki bu değişikliklerin ve ders saatlerindeki düzenlemelerin, öğrenci ve öğretmenlerin eğitim süreçlerini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

 

Haber Kaynağı: http://yenicaggazetesi.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r