Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Enflasyon Düşüşü Devam Edecek
69 okunma

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Enflasyon Düşüşü Devam Edecek

ABONE OL
Ağustos 5, 2024 11:15
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Enflasyon Düşüşü Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, fiyat istikrarının sağlanmasının önemine dikkat çekerek, enflasyondaki düşüşün önümüzdeki dönemde daha belirgin hale geleceğini belirtti.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,23 artış gösterdi. Ancak yıllık enflasyon, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61,78’e geriledi.

Bakan Şimşek’ten İlk Değerlendirme

Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yıllık enflasyonun düştüğünü belirtti. Şimşek, “Yıllık enflasyon düşüyor,” şeklinde ifade etti.

Temmuz Verileri ve Gelecek Beklentileri

Şimşek, temmuz ayında aylık enflasyondaki artışın geçici etkilerden kaynaklandığını ve yıllık enflasyonun haziran ayına göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8’e gerilediğini söyledi. Şimşek, hedeflerinin dezenflasyon olduğunu vurgulayarak, “Programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız,” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı:ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r