Bakanlık ve Instagram Yetkilileri Toplantıda Bir Araya Geldi
65 okunma

Bakanlık ve Instagram Yetkilileri Toplantıda Bir Araya Geldi

ABONE OL
Ağustos 5, 2024 11:12
Bakanlık ve Instagram Yetkilileri Toplantıda Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, Türkiye’de son üç gündür erişime kapalı durumda. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) aldığı kararla platforma getirilen bu erişim engelinin ne zaman kalkacağı ise belirsizliğini koruyor.

Bugün saat 13.00’te Instagram yetkilileriyle yapılması planlanan görüşme gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu toplantının ardından bir açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, Instagram yetkilileriyle geçen hafta gerçekleştirilen görüşmede Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyulması konusunda hassasiyetlerinin iletildiğini belirtti. Bugün öğleden sonra yeniden bir araya gelinerek taleplerin karşılanıp karşılanmadığının değerlendirileceğini ifade etti.

Uraloğlu, Instagram’ın belirtilen kurallara ve toplumsal hassasiyetlere uymaması durumunda erişim engelinin devam edeceğini ve gerekirse daha ileri müdahalelerde bulunabileceklerini vurguladı.

BTK’nın açıklamasına göre, Instagram’ın katalog suçlar kapsamında değerlendirilen bazı suçlarla ilgili gerekli önlemleri almadığı için erişim engeli getirilmişti. Bu suçlar arasında intihara yönlendirme, çocuk cinsel istismarı, uyuşturucu madde kullanımı, müstehcenlik ve yasa dışı bahis gibi konular yer almakta. Toplantının ardından Instagram yetkililerinin bu konulara yönelik alacağı kararlar merakla bekleniyor.

Haber Kaynağı:ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r