Lübnan’dan İsrail’e Yeni Roket Saldırısı: Saldırıyı Hizbullah Üstlendi
59 okunma

Lübnan’dan İsrail’e Yeni Roket Saldırısı: Saldırıyı Hizbullah Üstlendi

ABONE OL
Ağustos 2, 2024 09:01
Lübnan’dan İsrail’e Yeni Roket Saldırısı: Saldırıyı Hizbullah Üstlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan topraklarından gerçekleştirilen son roket saldırısının ardından İsrail’in kuzeyinde sirenler yeniden çalmaya başladı. Yaklaşık 48 saat aradan sonra yaşanan bu olay, bölgedeki gerilimin tırmandığını gösteriyor.

İsrail Hava Savunma Sistemleri Devrede
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin ayrıntılar verilmezken, sosyal medyada Celile’nin batısındaki bir bölgede İsrail hava savunma sistemlerinin aktif olduğu gösteren görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, hava savunma sistemlerinin roketleri imha ederken oluşan patlama sesleri duyuluyor. Resmi makamlardan can kaybı veya maddi hasar olup olmadığına dair henüz bir bilgi gelmedi.

Hizbullah Saldırıyı Üstlendi
Hizbullah, saldırının sorumlusunu üstlendiğini duyurdu. Resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Şemaa beldesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak birçok katyuşa roketi atıldığı belirtildi. Ayrıca, İsrail’in Matzuva yerleşim biriminin de hedef alındığı ifade edildi.

İsrail’den Lübnan’a Yanıt
Lübnan basını, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Ramia ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi. Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail’e ait hava araçlarının öğleden sonra Lübnan sınırındaki Şemaa beldesindeki bir evi hedef aldığını duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, Suriyeli bir ailenin yaşadığı evin hedef alındığı saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bu gelişmeler, İsrail ve Lübnan arasında gerilimin daha da artabileceğini gösteriyor. İki taraf arasındaki çatışmaların nasıl bir gelişim göstereceği merakla bekleniyor.

Haber Kaynağı:ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r