MTA’nın son raporuna göre Türkiye’nin deprem riski haritası yenilendi. Yapılan arazi çalışmalarının ardından elde edilen verilere göre, ülkemizde bulunan 485 aktif fay, 5,5 ve üzeri şiddette depremlere yol açabilecek potansiyele sahip. Bu faylar, 45 ilde yer almakta ve deprem riskini artırarak ciddi bir endişe kaynağı oluşturmakta.
Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay’dan başlayarak Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Elazığ gibi illerden geçerek Bingöl ve Muş’a kadar uzanır. Daha sonra Erzincan’dan Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir. Kuzey Anadolu Fay Hattı ise Saros Körfezi’nden başlar ve Gelibolu, Marmara Denizi’nin derin kısımları, İzmit Körfezi, Adapazarı, Düzce, Bolu, Erzincan, Erzurum, Varto ve Van gibi birçok şehirden geçerek devam eder. Batı Anadolu Fay Hattı ise Ege Bölgesi’nde Ayvalık, İzmir, Aydın, Denizli, Isparta ve Akşehir gibi şehirleri içine alır.
MTA raporuna göre en yüksek riskli bölgeler arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Bursa, Kocaeli, Hatay, Çanakkale, Erzincan, Bingöl, Muş, Osmaniye, Siirt gibi iller bulunmakta. İkinci derece riskli bölgeler arasında ise İstanbul, Van, Adıyaman, Antalya, Malatya gibi yerler yer alırken, üçüncü derece riskli bölgeler arasında Eskişehir, Ankara, Samsun, Artvin, Mardin, Adana ve Gaziantep gibi iller bulunmaktadır. En az riskli bölgeler ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Niğde, Konya ve Karaman olarak belirlenmiştir.
MAGAZİN
3 dakika önceMAGAZİN
4 dakika önceDÜNYA
17 dakika önceDÜNYA
18 dakika önceGÜNCEL
32 dakika önceGÜNCEL
33 dakika önceDÜNYA
44 dakika önce