İşitme Engelli Bebeğe Uygulanan Gen Tedavisi: Başarı Hikayesi
101 okunma

İşitme Engelli Bebeğe Uygulanan Gen Tedavisi: Başarı Hikayesi

ABONE OL
Mayıs 14, 2024 10:00
İşitme Engelli Bebeğe Uygulanan Gen Tedavisi: Başarı Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de, işitme engelli bebekler için umut verici bir gelişme yaşandı. Doğuştan işitme sorunu yaşayan 18 aylık Opal Sandy, gen tedavisi sayesinde işitme yeteneğine kavuştu. Addenbrooke’s Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, Opal’ın sağ kulağına genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreği nakledildi. Bu tedavi sonrasında Opal’ın, düşük frekanslı sesleri duymaya başladığı ve iyileşmenin hızla ilerlediği belirtildi.

Operasyonu gerçekleştiren Profesör Manohar Bance, tedavinin beklenenden daha başarılı olduğunu vurgulayarak, Opal’ın dünya çapında bu tedaviyi alan ilk hasta olduğunu ifade etti. Opal’ın annesi Jo Sandy, kızının alkış sesini duyduğu anın heyecan verici olduğunu dile getirirken, tedavi sürecinin ailenin umutlarını artırdığını söyledi. Opal’ın babası James Sandy ise tedavinin diğer işitme engelli çocuklara da umut olacağını belirtti.

İşitsel nöropati, iç kulağın sesi algılamasına rağmen beyne iletiminde sorun yaşanan bir işitme bozukluğudur. Bu tedavi yönteminde, hastalığa sebep olan genetik bir varyasyonun düzeltilmesi amaçlanır. Opal gibi diğer hastalar da benzer tedavilerle iyileştirilerek, bu alanda önemli bir adım atılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r