Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan ve sayısal yöntemler alanında doçent olarak görev yapan Doçent Berna Kıran, akademisyenlik kariyerini ve işletme eğitimine katkılarını anlattı.
Doçent Kıran, lisans eğitimini İşletme alanında tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini gerçekleştirmiş. Doktora tezini sinirsel bulanık mantık modellemesi ile öngörü çalışması üzerine yaparak 2016’dan beri aynı kurumda doçent olarak görevine devam ediyor.
Sayısal yöntemlerin işletme eğitimine sağladığı katkılara vurgu yapan Kıran, endüstri mühendisliği ve işletme mezunlarının uyum sorunlarına çözüm getirmek amacıyla bu alanda eğitim verdiğini belirtti.
Akademisyenlik mesleğinin olumlu yönleri arasında sürekli öğrenme, disiplinli çalışma, disiplinler arası çalışabilme yeteneği ve öğrencilere rehberlik etme şansını öne çıkaran Kıran, kadro sıkıntısı ve sürekli disiplinli çalışma gerekliliğini olumsuz yönler olarak nitelendirdi.
Doçent Berna Kıran, gençlere akademisyenlik yolunu önerirken, okumayı seven, emek vermeye istekli ve disiplinli bireylerin bu alanda başarılı olabileceklerini ifade etti. Akademisyen olmak için torpilin değil, çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Kıran, kendi deneyimini öğrencilere ilham kaynağı olarak paylaşıyor.
GÜNDEM
2 gün önceMEDYA
2 gün önceDÜNYA
2 gün önceMAGAZİN
3 gün önceDÜNYA
3 gün önceDÜNYA
3 gün önceGÜNCEL
3 gün önce